Eaes

Elin Amanda Erica Sjöström

Länder jag drömmer om att besöka innan jag dör

Kategori: Vardag

Länder som jag redan besökt eller resor som är inbokade gills (gjills? jills? Det är väl inte ens ett ord?) inte hur mkt jag än längtar dit! ( = England, USA, Spanien, Frankrike (dock inte saverne, typ Paris och franska riveran, JA TACK!)
 
Ej i någon speciell ordning:
 
1. Vietnam
Verkar vara ett så otroligt vackert land, kolla bara bilden! Plus som den historienörd som jag är som verkligen har nördad vietnamkriget för mitt PA under hela hösten, hade det varit kul att åka dit och se rester av det som jag läst om nu i månader och är så spyless över, samtidigt som det är sjukt faschinerande.
 
2. Australien
Galet häftigt och vackert land/kontinent. Hade velat resa runt och se allt det som inte finns någon annanstans på denna planet, chilla på stranden, dyka bland koraller och lära mig surfa (hahahahahaha, skojar inte, men i min drömvärld där jag har fantastisk koordination.)
 
3. Hawaii
Ännu ett sjukt vackert ställe. Tillhör ju USA men det är min lista så jag gör hur jag vill! Skulle vilja va på oturistiska ställen, typ vandra, hitta hemliga stränder och se pearl harbour (historiegeek).
 
4. Italien
Skulle vilja hyra en bil och köra längst med den italienska kusten och bo i små städer på mysiga hotell och äta fantasiskt god mat.
 
5. Sydafrika
Drömmer om att jobba som volontär på ett naturreservat i Sydafrika. Hade varit så sjukt häftigt!
 
6. Västindien
Ser ut att vara himlen på jorden och dessutom är det inte så mycket turister där. Domenikanska republiken, Puerto rico, Barbados... Det finns en massa olika öar jag skulle kunna tänka mig att resa till! Tveksam till om en kryssning hade det varit det ultimata, trivs nog bättre med att kolla läget från land.  Skulle kunna tänka mig att ta en tur förbi Sydamerika också när man endå är igång...
 
7. Grekland
Har ännu inte varit i Grekland, vilket känns tråkigt. Hade nog inte helst rest till en liten vit, klassisk grekisk by på en liten ö, tar hellre det än klassiker som Kreta som kryllar av turister, även om det också varit mysigt. Typ Santorini verkar vara helt fantastiskt!
 
Hade kunnat hålla på i evigheter! Kina, Indien, Brasilien, Cypern, Sicilien, Nya Zeeland, hela världen! Om jag varit rik hade jag nog varit på resande fot jämt..
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: