Eaes

Elin Amanda Erica Sjöström

.

Kategori: Vardag

 
Öppnade ögonen imorse och kände hur världen omkring mig snurrade. Huvudet bankade och gjorde så ont så jag ville bara blunda, dra täcket över huvudet och somna om. Mådde illa och det kändes som om varje ljuskälla skar tusen knivar genom pannan.
 
Så här känner jag någon morgon då och då. Har ganska ofta huvudvärk, men man blir liksom van vid att alltid ha den smärtan, men ibland så blir det liksom för mycket. Stannade hemma idag och vilar, men det är så otroligt frustrerande att bara kunna ligga i sängen och inte göra ett piss då kroppen egentligen är hur pigg som helst. Jag kan inte plugga vilket jag verkligen borde göra och jag kan inte ens se på TV som åtminstone hade varit underhållande. Nej jag kan bara ligga och vifta på tårna, ha huvudet under täcket och rulla tummarna medan jag ber att det ska gå över.
 
Det är väldigt irriterande att inte veta vad det här beror på. Vi har haft massor av teorier, min syn, att jag spänner mina sneda käkar eller att jag lider av migrän. Men det är liksom inget som verkligen förklarar mina symptom. Jag har dålig syn och jag borde använde glasögon oftare, men då borde jag väl ändå inte vakna upp med denna huvudvärk utan den borde komma då jag ansträngt mig? Och mina käkar, då borde ju inte huvudvärken ofta öka under dagen utan den borde gå över då jag vaknat? eller migrän, jag kräks ju inte?
 
Min nyaste teori är järnbrist. Har en del symptom (Hahahaha hobbyläkare à la google) som att jag är frusen, har huvudvärk, lätt överansträngd, tung andning, svårt att koncentrera mig, trött och framförallt huvudvärken. Har nu bokat tid hos vårdcentralen på onsdag för ett blodprov sen får vi se.
 
Håller tummarna på att min teori stämmer, för det som är mest frustrerande i allt detta, är att inte veta varför jag mår som jag gör och inte kunna göra något åt det. Visst, alvedon finns ju, men jag vill undvika det så mycket som möjligt för det känns inte bra att äta en massa alvedon varje dag. Hade varit så simpelt om allt jag behövde göra var att äta lite järntabletter och sedan var det bra.
 
Nu ska jag sluta skriva, måste vila ett tag till, men det är så tråkigt.
 

Kommentarer

 • Thea säger:

  Men hallå , du kan ju ha migrän även fast du inte kräks?! Du har visst inte kollat upp det helt och hållet!

  2013-01-28 | 14:04:27
 • Den riktiga hobbygoogleläkaren. Dr.T säger:

  http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Migran/

  2013-01-28 | 14:08:39
 • Den riktiga hobbygoogleläkaren. Dr.T säger:

  http://www.1177.se/Vasterbotten/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Migran/  LÄS DET OM P-PILLER!!!!

  2013-01-28 | 14:11:59

Kommentera inlägget här: