Eaes

Elin Amanda Erica Sjöström

Destination: Hörnefors

Kategori: Vardag


Sitter nu på bussen påväg hem, härligt värre! Mindre härligt är det faktum att jag inte hann äta lunch = Jag håller på att dö av hunger! Som tur var så kom en liten merbil på besök utanför minerva och bjussade på två st mer äpple päron som jag kan ta död på lite av hungern. Läs lite.

Destination just nu: Hörnefors. Vi måste vara hemma snart, hunger+buss är en dålig kombo, och jag vill ju inte få upp hela meren igen. På tal om vätska, jag börjar bli kissnödig också, damn...


Skit dålig bild på min mer, men det va någon som klagade på avsaknaden av bilder, så varsågod, här har ni en ful bild på en mer. Men helt ärligt, hur spännande är det att titta på en bild av en mer? Ni måste ha tråkigt asså..


Vi satsar idag alltså! Igår kostade slushen endast tio kronor, då får man passa på. Jag och Vanessa diggar slush. Mycket.

snaaark!

Kategori: Vardag


Sitter i skolan och väntar på att vi ska börja, så jag kan få åka hem sen. Ska sitta en stund med Agnes, Felis och förhoppningsvis Johanna, vi får hoppas att hon är frisk! Om det är någon annan som känner att "ååå vad roligt med matte!" så kan de också få vara med, kanske.

Är grymt trött idag, om det inte någon kommer snart så kommer jag att somna och dregla på bänken. DET skulle vara pinsamt.

Yees! nu kom Oskar och Frida! No dregel, no pinsamhet!

Jihooo!

Kategori: Vardag


ÄNTLIGEN! är klar med medicinen, blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Efter all möda, så hoppas jag att det blir ett bra betyg också!

Imorgon blir det Åsele till mormor och morfar. Vi ska hjälpa till att måla deras nyrenoverade garage och kusinerna från Östersund ska också dit, så det blir mysigt. Minstingen, Betty, har tydligen börjat prata sen sist så det ska bli roligt att träffa henne igen! Inte blir det sämre av att man kommer ha med sig världens finaste pojkvän heller <3

Imorgon har jag bara matte på morgonen och slutar 09.20, underbart säger jag!

Nej nu blir det dusch och sängen

Ba ööö va?

Kategori: Vardag


Har suttit inprincip hela kvällen med naturkunskap inför ett prov vi har imorgon. Men allvarligt, hur lätt är det att få in saker i skallen som har att göra med fiskens anatomi, fossila bränslen och symbios. SNAAAAARRRRRKKK! Jag kommer ihåg nada. Ska nu sitta och kämpa med medicinen igen, har gått bra med den ett tag nu, men nu har jag kört fast igen. Toppen. Jag vill bara sova NU!!!

Längtan efter att sitta i en solstol vid stranden en het sommardag med endast en bris och havet som svalka har aldrig varit så stark. Fy fan för naturkunskap. Fy fan för medicinskgrundkurs. Och just det. Fy fan för skolan.

Saknar tiden på miniettan (förskolan heter förskolan, inte "miniettan" som vissa kallar det. Nu snackar vi ETTAN. Det som kommer efter FÖRSKOLAN), livet var så mycket enklare då man faktiskt ville ha läxor. Maxiettan suger. Ska ta ett snack med min brorsa om byte inför nästa år.

Morr...

Kategori: Vardag


Saker som kan göra någon riktigt förbannad (då någon=mig)
- Det regnar
- Någon slutar tidigt, men missar ultra bussen, kommer någon hinna till vasaplan i tid?)
- Någon missar såklart tre bussen med tre minuter
- Någon köper en liten Ben and Jerry´s för att trösta sig själv (blir lite gladare, inte mycket)
- Killen i kassan på pressbyrån är bara FÖR glad och ärtig, blir ännu mer förbannad, ingen ska vara glad när allt är så skit!
- Någon har nu tre alternativ:
1. Åka fyra bussen hem, vara hemma 16.45
2. Åka tåget hem, också vara hemma 16.45
3. Åka med pappa hem, dock slutar han 16.30
- Någon väljer tåget, mer behänligt och med trevligt sällskap
- Tåget får dataproblem
- Tåget blir därför 20 minuter sent
- Någon är hemma ca 17.10, slutade 14.40

Som sagt MOOOORRRR!!!!

Kulturnatta

Kategori: Vardag


Var på kulturnatta igår. Väldigt roligt att träffa massa kompisar, nya som gamla, men annars var det inte så speciellt. Amy Diamond och Roger Pontare (trots att vi är släkt, något som jag tror att jag hsr informerat alla jag känner om. Minst hundra gånger. Så dryg är jag.) imponerar inte på mig direkt. Stupade dock i säng utan större svårigheter att somna efteråt.

Idag har det varit plugg på tapeten. Är typ klar med religionen och har kommit en bit på medicinen, men behöver lite hjälp av min genialiskt smarta vän Felispelis, som tyvärr inte svarar på varken telefon eller facebook. Inte ok!

Har varit ute på en välbehövlig promenad och när jag kom hem så blev jag överraskad av att Ludvig satt i soffan, gissa om jag blev glad? :D

Lördagsmorgon

Kategori: Vardag


Alldeles för späckad helg för vad som är nyttigt. Ska idag hinna plugga och då menar jag verkligen plugga massor, springa, fara på häggströms och hjälpa mamma hitta kläder och sedan fara någolunda tidigt till kulturnatta. Så det är väl bäst att sätta igång då!

Hade det skitmysigt med brudarna igår! Blev mycket mat och fika, självklart och så skrämde vi Vännäs med mimning och skönsång, det är allt jag tänker säga om det. roligt var det i alla fall, trots att jag var tvungen att åka hem så tidigt (Jäkla busstrafik! Sista bussen till Nordmaling far tio från stan, så jag var tvungen att fara från Felicia nio och var hemma elva. Inte nog med det, om det gått bussar mellan nord och Vännäs så hade det varit fyra mil. När man åker över Umeå så blir det nio mil. Livet är underbart.) men jag fick sällskap av FinaFrida så vi hade det ganska kul på bussen också :) Gick sedan till Bella och myste med henne och Ludvig innan jag tog med mig Ludde hem och sen somnade jag och sov som en gris, det hade varit en hård dag för lilla Elin

Nej nu ska jag ta tag i religionen!

Going wild in Vännäs

Kategori: Vardag
Mys i vännäs, just nu äts det pollykaka och godis. Har skrämt upp en del Vännäsbor på ica också, men det är ju bara roligt

Nu ska jag återgå till det sociala :)

Actinomycin och grönt är skönt

Kategori: Vardag


Har nu suttit i några timma av och till med medicinuppsatsen. Har gjort typ en tredjedels sida. Sitter på google translate och översätter en massa mysko medecintermer. Fattar inte så mycket. Har ågest. I den här takten kommer jag att vara klar till typ september. Nästa år.

jag får se det från den ljusa sidan, jag vet nu vad actinomycin, sekundära metaboliten, Streptomycin betyder och vad det innebär att en bakterie är gramnegativa respektive grampositiva, det är ju alla ord som jag kommer att behöva kunna längre fram i mitt liv, i mataffären, på fest eller kanske en riktig isbrytare när man träffar någon gammal kompis på bussen "ätit något actinomycin på senaste tiden?"


Bjussar på en bild på en trött Elin. Kom fram till att man inte är särskillt vacker då man är trött, är osminkad och sitter i pyjamas, därför la jag till denna coola effekt. Det kan ju liksom inte bli värre, så då satsar vi på lite grönt. Och en skvätt rött också. Har hört att det är det som är inne nu i sommar (speciellt efter att alla modebloggare sett denna bilden! "OMG hon är ju grön! så himla rätt!". Precis så kommer dom att säga). Man bara måste älska photo booth, det blir så billigt att vara fashionable!

Nej nu blir det sängen, nog med trendskapande för en dag tycker jag

Och till dig lilla söta Frida, nej vi skulle inte ha med oss pyjamas, men om du känner för det så tror jag inte att vi andra klagar!


Jahapp..

Kategori: Vardag


Jaha då va det väl bäst att börja plugga då.. Det positiva med att jorden skulle gå under på lördag hade ju varit att man kan skita i att plugga. Men sån tur ska man väl knappast ha.

Hade franskanationella idag. Tror att det gick helt okej, med tanke på att det var franska. Usch vad jag hatar franska alltså. Känns väl lite bättre om det gick bra provet. Men annars, usch vad jag hatar franska.

Imorgon blir det Vännäs med ett gäng fina flickor. Vad ska vi göra i Vännäs undrar ni kanske då. Jo: Vi ska äta. Och äta. Och äta. Det är väl sånt man gör när man umgås?

Hektiskt

Kategori: Vardag


Det har verkligen varit en hektisk vecka=liiite för lite tid för plugg. Är det inte pojkvän så är det kompisar eller tårtätande på Vanessas födelsedag. Ikväll blir det grillning. Fredag vännäs och på lördag kulturnatta. Det blir alltså plugg torsdag, lördag och söndag på dagen. Och snälla, stör mig inte med att hitta på något roligare, det blir så svårt att säga nej.

Tur att Fredrik är så himla snäll och skjuter upp religionen en halv vecka. Han är så snäll, min mentor/samhällslärare/religionslärare/pitelärare. Han är från Pite, kände att det behövde få komma med det med

Nej nu kommer strax Bulle på moppen och så ska vi moppa till Lögdeå =)

Både bra och dåligt Evert Taube!

Kategori: Vardag


Det här med att ha spruckna byxor är både bra och dåligt. Det är ju bra att man får ha lite fantasi när man klär på sig. Hittade bland annat ett par jeans som jag knappt använt och som är ganska snygga. Men sen är det ju dåligt också, jag saknar känslan av ett par tajta jeans som funkar till ALLT. Blir nog stan imorgon eftersom jag slutar tidigt och spana efter byxor och drömma mig runt bland plagg som jag inte kan köpa (LondonLondonLondon!)

Det här med spotify är både bra och dåligt. Det är ju bra att man kan lyssna på en massa bra musik. Men nu är jag mest förbannad på spotify, eftersom att jag har lyssnat klart på inprincip alla låtar som är värda att lyssna på. Hela min spotify lista är typ fläckig för att det är så många låtar som jag inte får lyssna på. Men dom är ganska snälla på spotify också, igår så hade jag en timme kvar att lyssna, idag har jag tre. Dom kanske förstod att min frustration inte är något att leka med, och de va tvugna att ge mig något så jag ska lugna ned mig

Ledsen spotify, det funkar inte på mig. Vad fan har ni tänkt att jag ska lyssna på under dom två extra timmarna? Evert Taube eller?!En bild på Evert, Eftersom att jag endå måste lyssna på honom är det väl bra att veta hur han såg ut också. Han ser ut att ha vart trevlig, den där Evert. Synd bara att hans musik får mig att snarka. Ledsen Evert.

Segern är vår!

Kategori: Vardag


4-1 slutade det! R.I.P musen. Borde väl inte stötta alla musdödare där ute, men han tiggde om det.

Rättvist var det ja

Kategori: Vardag


Thea och Eskil delar brodeligt. Han är farlig med kökskniven, min bror

Musbesök del 2

Kategori: Vardag


HAHAHAHAHA! Pappa är inte i Sundsvall! ägd mus! Fram med råttfällorna! Brukar inte stötta sådant, men detta måste få ett slut. Tills dess så har jag tagit hit det tunga kavalleriet för att bekämpa musen: Thea och strax även det hemliga vapnet muskelknutten Bella. Hon tränar väldigt mycket, så du vet att du måste passa dig musen

Alltså: 3-1 till mig, men ännu är det inte över...

Musbesök

Kategori: Vardag


För ett par dagar sedan så hörde jag krafsande ljud då jag skulle sova. Pappa erkände att han hade sett en mus smyga in genom ytterdörren som vi har nere. Great. Sedan dess har jag hört något inprincip varje natt, och så igår så såg jag den springa från under min säng och bak i garderoben. Jag skrek såklart och for och sov hos Ludde. 1-0 till musen. Nu när jag satt i soffan hörde jag något krafsa. den va framme igen och krafsade på dörren. USCH!!! skrämde in den bakom garderoben. 1-1. Den där musen MÅSTE bort. Och pappa är i Sundsvall till onsdag. Toppen.

Dödsorsak: Mördad av en tand

Kategori: Vardag


Ny vecka då, det positiva är väl att det blir en vecka närmare sommarlovet. Det regnar som tusan och det är maskar överallt, jag och Thea hoppade till maten för att inte mosa någon. Men det är trevligt det också. Och Felicia har en ond tand som håller på att ta över hennes hjärna, så hon är väldigt arg på allt och alla, så om jag inte överlever dagen, är det hon som har tagit död på mig. Så ni vet, ni är nu mina vittnen..

Nu börjar min matte :(

Inga kläder

Kategori: Vardag


Seriöst vilken panik jag får! Ska skriva en uppsatts på 7-20 sidor om tuberkulos, och det går inte så bra. När jag ska hitta information om släktet som bakterien ingår i, så finns det bara sidor på engelska. Okej, jag är väll ganska bra på engelska, men medicinsk engelska???!!! Der är väl nog svårt med medicinsk svenska!!!

Aja ska försöka, men först lägger jag ut en fantastisk låt av Veronica Maggio. Hela hennes nya skiva är fantastisk, jag är kär i hennes nya skiva!

Nästa gång jag ger upp medicinen så lägger jag upp en till låt, då har jag ju liksom en ursäkt att sluta!

Lugn helg

Kategori: Vardag


Det har varit en väldigt lugn helg, som nu ska avslutas med en heldag av pluggande. Usch så tråkigt, men ack så nödvändigt. Om jag inte vill sitta uppe varje natt denna vecka, är det nog dags att börja nu.

Var idag på viltspårsprov med Ami och det blev ett första pris denna gång också, hon är så duktig! Nu fattas bara en till etta och sen så har jag en viltspårschampion (inte viltspårschampinjon, men nästan så), det är inte alla som har det inte! :D

Och sen så måste jag bara säga YES till att Sverige kom trea i Eurovision! Såg bara sista kvarten och blev så arg då Italien fick sista tolvan och kom därför tvåa, endast fyra poäng före Eric Saade. Men det va riktigt bra! Och till alla som klagat på Eric: Han må vara en diva, han må vara skåning (Vilket är Theas stora sorg), men han är snygg och han är trea i Eurovision och visst, dom har ganska dålig musiksmak i Europa, men TREA!!

Så kritiker: Ni blev nyss ägda av en divig skåning med handske på ena handen!

Och lycka till tre kronor ikväll också!

Tänkte att ni kanske ville se..

Kategori: Vardag


Min goding :P Haha är väldigt nöjd med tanke på att alla inte har en bil ens då dom fyllt 18 och jag kommer köra in i en hel del olika saker, så det gör inte så mycket att den är rostig och lite gammal, jag tkr iallafall att det är den finaste bilen i VÄÄÄRLLDEN!! :DSKIT FIN! :D Nu kommer snart ludde hit och det blir väl fredagsmys tror jag :)

Byxspräckargänget

Kategori: Vardag


Har nu spräckt mitt andra par byxor på tre dagar. Jag ska helt enkelt inte ha på mig jeans, jag ska från och med nu gå barrumpad (ironi för er som inte förstod, det är ju som svårt det här med ironi, ibland så blir det ju missförstånd och jag vill ju inte att någon ska tro att de kan möta en halvnaken tjej på gatan, så roligt ska vi inte ha det!)

Och jag är nu stolt bilägare!!! :D Hahah pappa kom hem med en gammal ford idag, och bara den går igenom besiktningen så är den min :] Hur coolt är inte det så säg! Den har både bakvinge, taklucka och rost, inte illa va?! Lägger in en snugg bild imorgon så alla kan se min stolthet :) Fattas bara några doftgranar.. (Det sista var tyvärr inte ironi)


:( Listan

Kategori: Vardag


Gör en :( lista idag. Brukar inte göra listor, men det finn så mycket som är :( nu, så jag kände att det krävdes en :( lista

:( Mina favorit byxor är nu i byxhimlen efter att jag spräckte dom vid frukosten igår
:( Jag har inte råd att köpa nya byxor för att jag måste ha fickpengar till London
:( Det får fan inte bli kallt, då jag just nu har på mig ett par trekvarts jeans
:( Hade engelska nationella imorse
:( Var tvungen att missa min sovmorgon imorse på grund av nationella
:( Det va äcklig mat idag
:( Åt en macka på iksu istället, vilket resulterade i att jag har ännu mindre pengar att köpa byxor för
:( Har historia redovisning idag.
:( Har historia redovisning idag. Hela min grupp är borta.

Lång lista, så ni ser, tyck synd om mig!!!

Plugg, plugg, plugg, plugg

Kategori: Vardag


Håller på att plugga. Det är det enda jag kommer göra fram till sommarlovet, kalendern är packad med prov, uppsatser och nationella. Håller just nu på med historian. Ska hitta kopplingar mellan amerikanska inbördeskriget och idag. Ööööm.. Hittar typ inget! Suck.. Imorgon är det engelska nationella och jag har en läslogg till på torsdag. och det är bara denna vecka. Ni ska se nästa vecka.. SOMMAR NU TACK! Det är tur att jag har Ludde, då jag är med honom så kan jag bara släppa allt och koppla av, annars går jag och har konstant ångest!

Det har varit underbar sol och värme hela dagen, synd bara att man har varit instängd i skolan hela dagen. Men fick i alla fall äta middag ute och har sedan suttit ute på altanen och pluggat tills nu då det började bli lite kyligt. Inte helt fel!

Nej åter till plugget, annars blir jag aldrig klar...

Nej inte söndag igen!

Kategori: Vardag

Har haft en underbar lördag och söndag, helt klart bästa på länge! Drog till Bellas stuga med ett gäng underbara människor, vi hade till och med en hedersgäst vid namn Nathalie, och hade mycket roligt. Väldigt mycket mys, skratt och sjungande till gamla låtar. Somnade två, vaknade typ sju (Erics fel!!!!!!!), hade städat klart vid nio, solen sken och det blåste knappt trots att vi var vid havet, så vi lade oss på altanen och där blev vi kvar inprincip hela dagen. Det blev korvgrillning, frisbee, spotify, glass och återigen en massa skratt.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att fara ut att springa, insåg att det annars inte hade blivit gjort. Sedan dess har jag bänkat mig i soffan med en film, men har insett att det är dags att komma tillbaka till verkligheten och ta tag i pluggandet. Har inte pluggat på hela helgen! Kändes verkligen som om vi hade sommarlov, så det känns sjukt att tänka att det är skola imorgon. Men det är inte långt kvar nu, är sjukt taggad! hoppas sommarlovet blir lika underbart som denna helg, då blir jag en väldigt glad Elin :]

Okej, Ludde ringde nyss, han ska komma hit ikv så så mycket pluggande blir det nog inte iallafall... ska skynda mig och göra lite nu, så vi kan lägga oss och bara dega i soffan framför en film sen :)

Måste ses!

Kategori: Vardag


Läste för några veckor sedan en bok på engelskan. Den heter "one day" och var så fantastiskt bra! Inte så konstigt då att den just nu toppar listorna världen över och är en best seller. Några av mina vänner var i London och har berättat att de såg folk läsa den överallt!

Nu till saken. Jag satt och kollade runt på en massa info om boken, och så upptäckte jag att den ska bli film! I höst (14 oktober i Sverige) kommer filmen one day ut på bio med Anne Hathaway och Jim Sturgess i huvudrollerna. Förutom att jag är lite orolig för det faktum att Anne Hathaway ska ha brittisk dialekt, så ser jag fram emot filmen grymt mycket!

Trailern har ni här
Thea tvingade (jag var faktiskt ganska frivillig) med mig på spinningpass på IKSU igår. Grymt kul, grymt jobbigt. Jag var vääldigt trött efter 40 minuter på cykel, men det är något jag gärna gör igen! :) Om någon timme så drar jag iväg på handbollsavslutning för mina E-ungdomar tillsammans med D och C. Ska nog bli riktigt roligt :) Efter det väntas spår med Ami inför hennes prov imorgon och så ska jag ut och springa =)